3 januari 2018

Kraft producten

Kraft is een stevig papiersoort die biologisch afbreekbaar is. Dit materiaal is geschikt voor allerlei soorten verpakkingen waaronder wegwerp serviesgoed en dozen voor zowel koude als warme voedingswaren. Kraft disposables zijn leverbaar met of zonder beschermende coating. Het materiaal wordt gemaakt van hernieuwbaar naaldhout, de houtsnippers worden verwerkt tot zuiver cellulose. Het resulterende papier is steviger dan standaard papier soorten. Bleken is een optie, toch is het juist die lichtbruine kleur wat zorgt voor een premium look. Wanneer de huisstijl beter tot zijn recht komt op een witte ondergrond zijn de meeste producten ook in wit leverbaar. Naast verschillende vormen en maten kan de dikte van het papier ook afwijken op basis van de toepassing.

Geschikt voor koude en warme producten

Papier is bij uitstek geschikt als verpakking, dit geldt ook zeker voor het presenteren en consumeren van voedingswaren. Kraft papier is licht van gewicht en toch heel sterk, daarnaast is het tevens een goede insulator. Dit betekent dat koude producten lekker koel blijven, terwijl warme producten juist langer warm blijven zonder dat het voelbaar is aan de buitenzijde. Zo is het mogelijk om kraft producten te leveren voor zowel koude als warme producten, en naast vaste vorm ook vloeibaar zoals koffie, thee, soep, ijs of frisdrank.

Ook voor de vette hap

Veel fast-food wordt bereid in de olie, daar blijft altijd wat van achter op het product. Papieren wegwerpverpakkingen raken vaak doorweekt, met als gevolg niet alleen een vette hap maar ook vieze handen. Door onze kraft producten te behandelen met een speciale coating zal het materiaal niet doorlekken, wat niet alleen praktisch is maar er ook veel netter uitziet voor de gebruiker. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van volledig natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen voor een milieuverantwoorde verwerking van restafval. Ook worden er geen gevaarlijke chemicaliën gebruikt in de coating waarmee het een verantwoord product is voor mens en milieu.

Verantwoorde verpakking

Het gebruik van hernieuwbare materialen van natuurlijke oorsprong is duidelijk te zien aan de bruine kleurstelling. Dit is geen ‘trucje’ met kleurstoffen, door de natuurlijke houtkleur niet te bleken behouden deze disposables een natuurlijk karakter dat zal aanspreken bij de gebruiker. Zo kun je kraft papier bijvoorbeeld gebruiken voor meeneem verpakkingen. Laat de zijden bedrukken met het bedrijfslogo voor een luxueuze en duurzaam karakter. De dozen worden ongevouwen geleverd waardoor ze weinig ruimte innemen. Het vouwen is heel eenvoudig, het resultaat is een stevige meeneem doos die gasten en klanten zeker zullen waarderen.

Duurzaam en toch niet duur; kraft papier leent zich voor allerlei soorten verpakkingsmateriaal waaronder tassen, bakjes, bekers en meeneemdozen.