11 mei 2021

Onze Producten

Over onze producten:

Al onze producten zijn van duurzame kwaliteit en zijn volledig afbreekbaar. Hierdoor zijn onze producten niet schadelijk voor het milieu en bent u Milieuvriendelijk bezig als consument of bedrijf.
Hieronder kunt u informatie vinden over de verschillende materialen waar onze producten van geproduceerd zijn.

Bamboe:

De bamboe komt uit duurzame bossen, Bamboe is een snelgroeiende grassoort en zodoende regelmatig te oogsten. Het bamboebos zal zichzelf snel herstellen. De bamboe is onbehandeld waardoor het een composteerbaar product is.

Kraft:

Kraftpapier is een zeer stevige, duurzame papiersoort gemaakt van houtsnippers van naaldbomen. Kraftpapier heeft over het algemeen een bruine kleur omdat het ongebleekt is. Wanneer kraft gebleekt wordt, krijgt het een wittere kleur.

Hout:

Onze houten producten zijn zeer stevig en zijn volledig composteerbaar. De bomen komen uit een duurzaam beheerd bos. De stammen worden ontschorst in kokend water en op de juiste dikte gesneden. Het is bestendig tegen temperaturen van -20 ° C tot 220 ° C.

Suikerriet:

Het afval van de suikerrietstengels wordt gesneden en gemalen tot een pulpmassa. De overgebleven pulpmassa, ook wel bagasse genoemd, wordt met water in een vorm geperst tot het gewenste duurzame eindproduct. Deze producten zijn volledig composteerbaar.

PLA:

PLA wordt gemaakt van de suikers en zetmeel uit mais en suikerriet. PLA is niet hittebestendig en is daarom alleen geschikt voor koude gerechten en dranken, Bij verwarming vanaf +/- 45 °C kan het product al vervormen.