3 januari 2018

Suikerriet verpakking

Suikerriet verpakking als duurzame oplossing

In een wereld waar plastic serviesgoed en bestek voor enorme afvalbergen zorgt, is het prachtig om te zien dat er ook duurzame alternatieven zijn die naast een milieuvriendelijk alternatief ook een concurrerende kwaliteit bieden. Zo kun je met een suikerriet bord in de horeca klanten op een verantwoorde wijze bedienen. Waar komt suikerriet verpakking vandaan, en wat zijn de voordelen van deze grondstof?

Suikerriet bord met gerecht

Waarom kiezen voor suikerriet verpakking?

Rietsuiker kennen we allemaal, dat is die donkere suiker met een karakteristieke zoete smaak, die naast gebruik in vele gerechten ook in de koffie of thee heerlijk smaakt. De planten lijken veel op bamboe, het zijn beide grassoorten die snel groeien en een zeer sterke vezelstructuur bezitten. Normaal gesproken worden de stengels na persing op de afvalberg gegooid of verbrand. Dit is uiteraard niet duurzaam en ook helemaal niet nodig! Want deze restmaterialen zijn namelijk uitstekend bruikbaar als wegwerp serviesgoed zoals suikerriet borden.

De productie

De stengels worden gesneden en vervolgens gemalen tot pulp. Met water wordt deze pulp in vormen geperst waaronder bekers, kommen, bakjes en suikerriet borden. Niet alleen voorkomen we hiermee enorme afvalbergen, deze producten zijn ook nog van zeer hoge kwaliteit en bevatten geen schadelijke chemicaliën. Met een hoge weerstand tegen vocht, olie, kou én hitte zijn deze producten geschikt voor allerlei toepassingen en bedrijven binnen de horeca.

  • Gemaakt uit restproducten.
  • Verkrijgbaar in vele vormen en maten.
  • Volledig afbreekbaar.
  • Volledig composteerbaar.
  • Bestand tegen zowel hitte als kou.
  • Bestand tegen zowel olie als vocht.

De ‘premium’ uitstraling mag ook zeker genoemd worden. Zo laat je als horeca professional zien dat je niet alleen rekening houdt met de bereiding van heerlijke gerechten, maar dat je in de gehele lijn kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan. En dat zullen klanten zeker waarderen.

Met al deze voordelen is de keuze voor suikerriet borden natuurlijk snel gemaakt. Zo werken we samen aan een duurzame horeca.